Med Kvinner i kamp: 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap forteller journalist og forfatter Marta Breen og tegneserie skaper og illustratør Jenny Jordahl den moderne kvinnekampens historie, fra Lucretia Mott og Elizabeth Cady til Malala Yousafzai. Over 120 sider gir Breen og Jordahl en lettfattelig og oversiktlig innføring i kampen for likestilling mellom kjønnene (og for like rettigheter for seksuelle minoriteter), som kan inspirere lesere i alle aldre til å fordype seg i denne sørgelig relevante tematikken. Boken har blitt hyllet av både feminister og tegneseriekritikere, og rettig hetene har blitt solgt til 27 land.
Kvinner i kamp er et eksempel på bruk av tegneseriemediet som folkeopplysning. En historisk oversikt som dette inneholder mange navn og årstall, og tegningene gjør det lettere å holde styr på de ulike personene og koblingene dem imellom. I tillegg til å fortelle om viktige skikkelser og begivenheter serverer Breen og Jordahl en rekke satiriske eksempler på urettferdighet som har rammet kvinner gjennom historien. Disse små avstikkerne fra hoved fortellingen gjør det lettere å relatere historien til vår egen samtid. Dessuten bidrar de til å gjøre beretningen om århundrer med undertrykkelse til underholdende lesning – uten å glatte over eller skjønnmale realitetene boken skildrer.
Tegningene er enkle og humoristiske, med en diskré farge palett som intuitivt leder oppmerksomheten mot fokuspunktet i hver rute, og fortellerspråket kan kalles lettlest i ordets beste forstand. Med sin lekne og elegante strek destillerer Jordahl de omtalte kvinnesaksforkjemperne, filosofene, statslederne og vitenskapsmennene ned til deres fremste visuelle kjennetegn. Persontegningene ligner symboler mer enn portretter eller karikaturer, og dette grepet speiler rollen kvinnene i fortellingen fyller som nettopp symboler (og ikoner) på ulike faser av likestillingskampen.
Breen og Jordahl har tidligere laget bøkene Den store rumpefeiden (2016), 60 damer du skulle ha møtt – Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt (2016), samt quizbok og sitatbok, og sammen med Madeleine Schultz ga de i 2015 ut F-ordet – 155 grunner til å være feminist.
Hver for seg har de en rekke bøker og prosjekter på merittlisten: Breen har skrevet bøker som Piker, vin og sang: 50 år med jenter i norsk rock og pop (2006), Radka Toneff – hennes korte liv og store stemme (2008) og Født feminist: hele Norge baker ikke (2014). Hennes siste bok er Hvordan bli (en skandinavisk) feminist (2020).
Jordahl har på sin side laget tegneserier som Livet blant dyrene og Grønne greier (med Ole Mathismoen), og har også skrevet manus til musikalversjonen av sin egen fanzine Ski-fi (2018), som skal ha urpremiere på Rådhusteatret i Ski i 2022. I 2020 vant hun Brageprisen i kategorien beste barne og ungdomsbok i 2020 for boken Hva skjedde egentlig med deg? Breen og Jordahl er for tiden aktuelle med boka Patriarkatet faller – Sexismens historie og kvinnenes motstandskamp.