Gulosten: Gentlemansforbryteren er andre bok i Kristian Krohg-Sørensens trebindsverk om Bastøy-gutten, spritsmugleren og motstandsmannen Johannes Sigfred «Gulosten» Andersen (1898–1970). Andersen levde et dramatisk og begivenhetsrikt liv i en tid da det norske samfunnet gjennomgikk store endringer, og Krohg-Sørensens skildring av 1920-tallets Norge vitner om en tegneserieskaper med et hjerte for historie og et øre for sosiolekter og slang som i dag har forsvunnet ut av språket.
Krohg-Sørensen har åpenbart lagt ned betydelige mengder research i arbeidet med Gulosten, og i etterordet til første bind forteller han at kildene gir sprikende og til dels mot- stridene opplysninger om Andersen. Hans mål med trilogien er ikke å etablere en definitiv historisk sannhet om Andersen, men snarere å konstruere en biografisk fortelling basert på hvordan hovedpersonen selv valgte å fortelleom sitt liv. Dette gir Gulosten preg av en underholdende og usedvanlig godt kildebelagt spenningsfortelling og et svært stemningsfullt og detaljrikt tidsbilde.
Som tegner slekter Krohg-Sørensen på en europeisk tradisjon der humor og action går hånd i hånd. Figurene er karikerte, og streken er løs og ledig, med en effektfull bruk av kontraster. Bakgrunnene er ofte fulle av detaljer, og gjengivelsen av hus, gater, klær og kjøretøyer vitner om at Krohg-Sørensen har brukt mye tid på å studere gamle foto- grafier. I Gentlemansforbryteren vekker han til live et Oslo som har gått tapt i bysanering og gentrifisering, og serverer også detaljerte tablåer over 1920-tallets Tønsberg og Hamburg.
Krohg-Sørensen er opprinnelig utdannet journalist og russlandviter, og har tidligere arbeidet for blant annet NRK P2. I tegneseriesammenheng var han et heller ubeskrevet blad da han i 2015 debuterte med Gulosten: Liv i helvete. Boken ble møtt med begeistrede kritikker, og utropt til årets beste tegneserie av tegneserietidsskriftet Empirix og en av årets beste bøker av Klassekampen og Dagbladet. Siden den gang har han laget en rekke dokumentariske og historiske tegneserier på oppdrag fra blant annet Sporveien, Manifest forlag og Norsk maritimt museum, hvor han har tatt for seg temaer som T-banens historie i Oslo og den russiske revolusjonen. For tiden arbeider Krohg-Sørensen med tredje bind av Gulosten.