Bow & Arrow – En tegneseriedagbok fra London er Ida Larmos selvbiografiske fortelling om sitt år på kunstskole i Kingston utenfor London. Boken er en personlig skildring av et år preget av oppbrudd, ensomhet og store forandringer, og Larmo har tatt utgangspunkt i dagbøker, tegninger og brev fra tiden som student i Storbritannia. Fortellingen starter i 2003. Ida er 22 og går på Strykejernet kunstskole i Oslo, men bor i et gammelt hus på Bjørkelangen i Aurskog‐Høland kommune, like ved barndomshjemmet. Etter en utdanningsmesse blir hun tilbudt studieplass ved Kingston University, og selv om hun synes det er skummelt å skulle flytte til utlandet, takker hun umiddelbart ja.
Hjemlengselen treffer Ida lenge før hun setter seg på flyet til England. Hun vet at det er bra for henne å flytte fra hjem‐ stedet og bli mer selvstendig, men samtidig ønsker hun at ting bare skal være som de alltid har vært. Møtet med Kingston erbåde ensomt og utrivelig, og forholdet til foreldrene, som står midt i en skilsmisse, tapper henne for energi og livskraft. Sjangermessig er Bow & Arrow en klassisk coming‐of‐age‐ fortelling, som gjennomsyres av et konfliktfylt møte med voksenverdenen.
Visuelt preges boken av myke, organiske blyantstreker med innslag av akvareller og faksimiler av gamle brev. Brev og dagboksnotater står også sentralt i handlingen, og tegningene underbygger den personlige henvendelsesformen. Larmos strek er uttrykksfull uten å være utpreget karikert, og figurene synes å være tegnet fra hukommelsen og gamle skissebøker snarere enn med utgangspunkt i fotografier. Noen ganger tyr hun til mer ekspresjonistiske virkemidler, som når hun skildrer stemningen i foreldrenes hus som en svart tåke av negativitet eller når hun fremstiller faren som en spøkelseslignende silhuett. Bakgrunnene er ofte detaljerte, med miljøskildringer som fremstår som presise uten å være basert på fotoreferanser.
Larmo arbeider som tegneserieskaper, illustratør og forfatter. Hun har illustrert en rekke bildebøker for forfattere som Linn T. Sunne, Arne Svingen og Timo Parvela, og har både skrevet og tegnet barneboken Putekrigen (2016). Hun står også bak tegneseriene Spesielt og Værbitt som har vært publisert i henholdsvis Rutetid og Dagbladet.
For tiden jobber hun med en tegneserie om norges‐ historiens største skipskatastrofe. I 1944 ble fangeskipet MS Rigel senket av britiske bombefly utenfor Sandnessjøen. Mer enn 2500 passasjerer omkom, de fleste av dem sovjetiske krigsfanger. Hendelsen er den største enkelttragedien som fant sted i Norge under andre verdenskrig, men er i dag en lite kjent og belyst del av krigshistorien. Larmos bok om Rigel er planlagt utgitt i 2022.